Aldim, Kullandim, Tavsiye Ederim

Perşembe, Mart 29, 2007

'Aldim, kullandim, tavsiye ederim' adli yeni oyunda Seniye mikrafonu bana uzatmisti..
Biraz geciktigim icin kusura bakma arkadasim.
Cevaplarimin hepsi Ege ve onun oyucaklari ya da kullandigi seylerle ilgili. Mutfagimla ilgili son zamanlarda aldigim birsey yok gibi.
Ege ile ilgili seyler bizi daha cok mutlu ettiginden mi ne cevaplarim tamamen onunla ilgili oldu:)


Aylar once almistim bu yazi tahtasini. On tarafi kalemle yazilabilen, diger tarafi ise tebesirle yazilanlardan. Tebesiri henuz eve tasimadik, okulda kullaniyor ama evde talep etmedi henuz:)
Gorunen kalemlerin hepsi suda yikanabilen ve zararli madde icermeyen maddelerden uretilmis. O yuzden koltuklara falan bulasinca kolaylikla cikabiliyor, ya da elini falan agzina goturunce panik olmaniza gerek yok.. IKEA :)

Bunlar basucu kitaplarimiz. Turkce olduklari icin sanirim daha cok ilgisini cekiyor. Su siralar fotograflara bakip kendi kendine anlatiyor hikayelerini.. Gecenlerde adi gecen 'fale gaydes' kitabi ustteki:)

Benim yaptigim kar desenleri. Bunlari kesmek ve sonradan cikan sekillere bakmak en buyuk zevkimiz. Sevdiklerimize de armagan ediyoruz bunlardan:)
Renkli kalin kagitlar kesme, boyama ve yapistirma icin cok ideal..







Elbette televizyon en buyuk zevkimiz:) Favori kanalimiz ise Treehouse..




Her turlu kitaplar, renkli, boyamali.. Ne olursa olsun. Gazete ya da reklam kitapciklari. Yeter ki resimli ve ona ilginc gelecek renklerde olsun..





Bilgisayar.. Oyunlarda benden daha yetenekli oldugunu soylememe bilmem gerek var mi?? Daha once soylemis miydim?? Neyse, hic hoslanmasam da cok fazla engel olamiyorum.
Burada size tavsiye edecegim birkac site var.. Oyunlar cok egitici ve siddet icermiyor..
Nick Jr.
Tree House



Ege'nin elinde gorulen oyuncak balon tabancasi. Kucukken, annem camasir yikadiginda ozellikle, kardesimle tahta mandallari alir, sabunlu sularla baloncuklar yapacagiz diye ugrasarak, cigerlerimizi az gelistirmemistik.. Dakikalarca cabaladiktan sonra cikan minik baloncuklari gorunce attigimiz sevinc cigliklarini hatirliyorum.
Bu tabancanin tusuna soyle bir basiyorsunuz ve kocaman baloncuklar aninda beliriveriyor. Tabi is bu kadar kolay olunca alinan zevk daha mi az oluyor ne, aksamina oyuncagin pilini sokmustu Ege. Kapagi kayboldu bir yerlerde ve tabanca sus olarak duruyor su anda:)



'Cars' filminin kahramanlari Ege'nin favorilerinden. Yukardaki siyah yaprakli defter oldukca degisik birsey. Tv de gormustuk bunu daha once ve Ege daha o zaman aklina koymustu almayi:) Gecen gun magazada gorunce, almadan gecemezdik tabii:)
Defter kendinen boyali. Ozel kalemle uzerinden gecince renkli goruntu once silik olarak ortaya cikiyor, sonra yukardaki gibi renkleniyor. Kalem baska bir yere yazmiyor. Su bazli birsey. Defteri nemli elimle tutmusum gecen gun, ellerim boya icinde kalmisti:)

Hamur acma ve kesme aletlerimiz, kaliplarimiz her daim is goruyorlar. Bazen hamuru kendim yoguruyorum. Ama Ege artik bircok seyden 5 dakikadan fazla zevk almadigindan, su siralar hamuru ortaliklara pek cikartmiyorum.. Ardindan temizleme isi cok uzun:)



Ege alfabe oyuncagini uzun zamandir kulaniyor. Sesler, muzikler, o harfle baslayan bazi seylerin soylenisleri.. Muzikleri dinlemek en buyuk zevklerinden..


Ben de Sermin ve Feyza'yi sobeliyorum:)))
Mikrafon sizde arkadaslar..

Naz ve Ege Elele..

Cumartesi, Mart 24, 2007

2 hafta kadar once cekildi bu fotograflar. Sermin'lerle gezmeye gitmistik.. Bizim guzeller gun boyu pek mutluydular. Elele tutusup gezindiler, kovalamaca oynadilar.. Iste goruntulerimiz..



Eskilerden..

Cumartesi, Mart 17, 2007



Ege henuz 1 yasinda bile degil.. Biraz karanlik ama idare ediverin:)

Canim Kitaplarim

Perşembe, Mart 15, 2007



Her aksam yasanan klasik gorunuler bunlar..
Uyuma hazirliklari, dis fircalama, oyuncaklara bye bye demeler, babaya opucukler ve sonra yatak. Bitmedi, kitap okuma, oradaki tum karakterleri cikardiklari seslerle taklit etmeler, sonra onlara da tek tek bye demeler, hicbirini atlamadan, el sallamalar ve sonra uzanmak...

En sevdigi kitabi bu. Civciv, fare ve kedi..

Fale gaydes, fale gaydes.. Geeel, kedi buyda
diyerek anlatiyor masallarini..

Pijama giymek ayri dert tabii. Superman askindan, kazagini da cikarmak istemiyor, altini giydirmisim ama illa ustu kalacak:)









'Ayni annem gibi yatarak itap okumak pek keyifli:)'



Burada ayri bir hikaye.. Uyku oncesi son kovalamacalar. Yatmamak icin o kadar cok direniyor ki.
Elindeki plastik tabaktan yaptigim maske bozmasi:) Ege, yuzune takip 'manstir' olmustu:)
Gecenlerde sapkasini yuzune takip, canavar gibi sesler cikarip kosarken, yuzunu buzdolabina vurmus ve alnini incitmisti. Ondan sonra bu maskeyi yapmistim ben de. Gerci omru birkac dakika surdu ama Ege'nin mutluluk cigliklari cok guzeldi.