TV Yoksa Ne Yapariz?

Pazartesi, Mayıs 12, 2008

Daha once bahsettim mi hatirlamiyorum ama yaksladik 3 hafta kadar once evdeki kablolu yayini iptal ettirdim. Evdeki koca televizyon cogu saatler kapali bu sayede. Ege'den firsat bulup diger kanallari ztane izleyemiyorduk.
Aksam yataga gitme halleri, hemen her zaman tekrar yayinlanan aptal cizgi filmler yuzunden kabusa donusmustu. Yine boyle bir aksam Ege beyi yatirdiktan sonra, tabi sinirler harap olmus sekilde sarildim telefona.
Kadin kibarca sordu, neden kapatiyoruz diye, kisaca treehouse denen kanaldan baska birsey izlenmedigi ve onun disinda baska hicbirsey yapilmadigi icin dedim. Kadin baska soru soramadi tabi:)
Simdi bu kadar sure gecti, memnun musun diye sorarsaniz, acayip memnunum derim. Cocugumun oyun oynama zevki, yaraticiligi geri geldi. Odada yigin seklinde sus gorevi goren ve tozlanan oyuncaklar daha bir ortalarda gorunur oldu. Baktik oyuncaklar da arada zevk vermiyor, elimizde kalemler, boyalar resim cizer oldu.

Asagida gordukleriniz ise, okuldan dondugumuz bir aksam, can s1k1nt1s1ndan Ege'nin yarattigi bir oyun:))
Iste bu dedim gorunce.
Hani bizler kadar sansli degil cocuklar.
Aksama kadar canimiz cikana, yuzumuz gozumuz komur gibi olana dek sokaklarda oynardik. Oglen yemegini bile annemize ekmek arasi yaptirir sokakta yerdik. Baba isten ve donunce, bes dakka daha, iki dakka dahalarla zorladigimiz saniyeler ne kadar kiymetliydi. Uykuya yatma sorunumuz neredeyse hic yoktu, cunku yorgunluktan zaten sizar kalirdik.
Bizim cocuklarimiz ne yazik ki ayni sansa sahip degiller. Parka gittigimizde gecirecekleri sure bizim sabir gucumuzle sinirli ne yazik ki. O yuzden ya zaten oyuncak dukkanlarinda bir asagi bir yukari ne alacagina karar verememesi. O kadar cesitli ki hersey. Onlara dusunmek, oyun yaratmak icin hic sans sunmuyoruz. Her sey hazir onlerine sunulmus.
Annemin basortuleriyle gelinlik yapardik kendimize. Simdi gidiyorsun magazaya cocuk icin her renkte gelinlik, prenses elbiseleri hazir. Kucuk agac dallari catalimiz bicagimiz olurdu, yapraklar yemegimiz. Dogrardik, karistirirdik cakil taslarindan yaptigimiz tabaklarimizin icinde. Kafamizi sonuna dek zorlardik, ne uydursakta oynasak, yeni birsey nasil yapsak diye.

O yuzden Ege gecen gun muzik yapmak icin benden kap kacak isteyince cok sevindim. Verdim eline degisik turde seyler, tahta kasiklar. Cikardigi seslere aldirmadan hem de:))









Pankek Maceramiz

Pazartesi, Mayıs 05, 2008



Gecen Sali sabahindan bu goruntuler. Saat 7 civari. Ege bey saat 6 gibi uyandi ve agzindan ilk cikan ' Mam, pankek ve sut istiyorum' cumlesiydi. Anne durur mu, durmaz elbet. Hele de biricik aski, oglusu bir onceki gun atesler icinde hasta yatip, tum gun su ve meyva suyundan baska bir yer icmemisse, hic durmaz.

Sabahin korunde giristik mutfakla olan muhabbetimize. Zira ertesi gun ise gitmeyecegimi bildigimden asure yaparim diye, bugday da islatmistim geceden.
Once babamizin ogle yemegini hazir ettik ve ise ugurladik Ege'yle birlikte. Unu getirdi, tezgahi bosalatti benim akilli oglum. Pankek askina annesine yardim etti.
Sonra basladik pankeki cirpmaya, oyle uzun uzun degil elbet.



Sabah muzigi esliginde balli pankeklerini Ege cok sevdi. Yaninda tazecik cilekle birlikte..



Burada da boya kalemini gosteriyor annesine. Annesine onun da fotografini cek diyor..

Karsinizda Yengecimiz Elmo

Pazar, Mayıs 04, 2008



Gordugunuz kabuklu yengecin ismi Elmo. Aslinda Ege isim konusunda cok kararli degil. Dune kadar ismi Dieogo'ydu mesela. Zaten Cuma gunu aldik Elmo'yu.  Alisveris merkezinde gordukten sonra basindan ayrilamadi Ege. 

Kabuklarini zararsiz boyalarla boyamislar. Renk renk, boy boy yengecler..
Bizim ilk ev hayvanimiz:)




Ege henuz eline alamiyor tabi. Gordugunuz fotolari zor cekebildim, o kadar hizli hareket ediyordu ki, yetismek mumkun degil. Ben makinayi alana kadar Ege'nin yataginin altina kacmisti:)


Gordugunuz kabuklu yengecin ismi Elmo. Aslinda Ege isim konusunda cok kararli degil. Dune kadar ismi Dieogo'ydu mesela. Zaten Cuma gunu aldik Elmo'yu.  Alisveris merkezinde gordukten sonra basindan ayrilamadi Ege. 
Kabuklarini zararsiz boyalarla boyamislar. Renk renk, boy boy yengecler..
Bizim ilk ev hayvanimiz:)