Yilin Son Karindan Goruntuler (di)

Salı, Nisan 22, 2008

Son kar diye baslik attim ama degilmis. Hikaye yazinin devaminda:)



Iki hafta once cekildi bu fotolar. Ayin basinda yani. Cumartesi sabah surpriz karla karsilastik ve her yer bembeyazdi. Dedik, yilin son kari yagdi, onca guzel bahar havalarindan sonra. Bahar dediysem, bu ulke icin ilik sayilacak 0- -5 derece arasi falan..
Baktik ki, her zaman yagan ipek gibi kardan degil, cocuklugumdan bildigim, kartopu oynayip, kardan adam yapabilecegin kar, sulu kar yani..

Simdi bu satirlari yazarken, hafta ici evdeyim. Gecen cumartesi baslayan kar firtinasi hala devam ediyor. Evet Nisan ayini neredeyse bitiridik ve burada kar firtinasi var. Ay basindaki surprizi keyifle gecirdikten sonra bu firtina sinir bozucu tabi. Dun ve bugun nasil araba kullandigimi bilmiyorum. Dun is arkadasim bana "Welcome to Alberta" diye saka yapiyor:)
Aslinda uzun yillardir boyle birsey gormemisler. Cocukluklarinda belki ama simdilerde ilk kez oluyormus. Eskiden Haziranda bile kar yagdi diye hatirlayanlar var..
Buroya gittim, benden baska adam yok tabi. Sevgili patronicem de arayip, sen de eve don, ne yapaksin aksama kadar deyince yeniden dokuldum yollara. Aksam Ege'yi yuvadan almak var simdi:)

Neyse buyrun bir onceki kardan goruntulerimiz..
----------------------------------------

Kirk yilda bir sulu kar yagmis ve ilk kez top yapilabilecek kivamda. Haydi dedik, Ege ilk kardan adamini yapsin.

Ciktik evimizin onune..







Ege once yere yatip, asagidaki kardan melegi yapti:))




Ardindan ailecek kartopu oynadik..
 


 
Iste kardan adamimiz 


 

Resimlerimiz ve Calismalarimiz

Pazartesi, Nisan 07, 2008



Ege'nin gozunde ilk kez arpacik cikti. Oldukca rahatsiz gecen gunlerden sonra bugun biraz daha iyiyiz:)  Doktorun tavsiyesyle cay posetleriyle nemli tutma calismalari oglumun itirazlari sebebiyle cok ise yaramadi ama cok sukur sislik biraz daha azaldi bugun..

Iste Calismalarimiz

Fotografta gordugunuz Ege'min fil basligi.




Bu da kral tacimiz.



Yilbasi oncesi hazirladigi ren geyigi kuklasi


Parmak boyasi calismalarimiz.  Yonca ve gokkusagi haftanin resimleri secilmisti:)


Paskalya sepeti.
Ogretmeni yumurtalari yapistirma sekline hayran kalmisti. Beni cagirip, sunlarin dizilisine bakar misin diye gururla gosterdi:) O kadar mutlu oldum ki, tum bunlari Ege'min tek basina yaptigina sasirdim:)     (Boyama ve yapistirma islerini cocuklar yapiyor)



Daha once bahsettigim doktor ofisini cizdigi resim.  Bu uzun sure okul duvarini
susledi.
" Yatakta yatan bir hasta var ve ayaktaki hasta Ege'ymis. Ondeki yesillik odanin onundeki minik bahce ve duvardaki mavi cubuk ise termometre. Oturan ise sirasini bekliyormus."


Bu kirmizi renkli kagittaki kirmizi evi kahvalti yaparken cizdi:)
Evin sahibiyse yandaki tavsancikmis:)


Ocak ayinda yaptigi parmak boyali resim..



Yilbasi zamanindan kalma hindimiz, paskalya tavsani ve bir de ne oldugunu cozemedigim minik monster:)

Karsinizda Ben ve Ege:)

Cuma, Nisan 04, 2008


Evet, iste karsinizda yeni ben:))
Saclarimi gecen hafta sonu kestirdim ve ardindan gunlerce aynalara bakamadim, Cengiz'e sinir krizleri gecirttirdim:)
Kuafor bayana, elimi surmek zorunda kalmayacagim, yika ve cik modeli olsun, ama kisa bir model olsun dedim. Sonra bu modeli bir bayanda gordum, bana gider mi diye sorunca, yeah dedi ama isi bittikten sonra 10 dk kadar fonle ugrasti. Hani dedim elimi surmeyecektim. Bu kadarini yaparsin canim demez mi?? Hatun bilmiyor tabi Hanife hanimin eline sac fircasindan baska bir sey almadigini. Ben ne anlarim fonden, firca tutmaktan, hele de kendi sacima?

Ama bugun neredeyse bir hafta oldu ve sabahlari 10 dk kadar vakit geciriyorum kafamla. Yeni bir fon fircasi, sac tutkali ki igrenc bir sey, bilumum yeni malzemeler dizi dizi aynanin onunde.


Nihan ve Sebnem hep soruyordunuz, sen neden fotolarda yoksun diye. Makina genelde benim elimde oldugundan diyordum sizlere.. Iste buyrun karisnizde ben:)
Dun sabah Cengiz'in elien verdim makinami, dedim hadi bakalim sira bende..


Yakisikli oglum da annesine eslik etti.