Makarna ve Yogurt

Çarşamba, Mart 29, 2006



Makarnayi hangi cocuk sevmez? Hicbiri sanirim.. benim oglum da pek sever. Domatesli, peynirli, kremali.. Sevdigi yemekleri ona yedirmek zor degil, sanirim her cocuk icin ayni sey gecerli. Kendi basina inat etmeden yer, yerken birseyler anlatir, yaninda "CU" sunu (meyva suyu) icer..





Yukardaki fotografta adi gecen sahis CU derken:)



Vee yogurt...


Bebekken, gerci benim icin hala bebek ama artik abi oldu, dogal, evde mayaladigim yogurdu severek yerdi, ama simdi yemiyor. Ben de fazla tasvip etmememe ragmen meyvalilari almak zorunda kaliyorum. Evde yaptiklarimi yani mayvali olarak yaptiklarimi da pek sevmedi.. Ne yapalim diyorum, arada tatli niyetine veriyorum:) Daha dogrusu vermeme gerek kalmadan o alabiliyor artik. Gozune neyi kestirirse aliyor ve istiyor, ya da yenilecek birseyse, kasik falan gerektirmiyorsa basliyor yemege:)




Ve Karsinizda..........

Çarşamba, Mart 22, 2006

Pistlerin yeni prensi Ege......

Patenle 2,5 yasinda ilk defa anne ve babasinin onu soguk bir kis gunu Oka parkina goturmesiyle tanisti. Ama patenleri yoktu, olsun du. O azimliydi yine de orada gordugu cumlealem gibi kayacakti, azim bir sporcu icin gereken en onemli seydi ve o Ege'de fazlasiyla vardi. Annesinin itirazlarina ragmen daldi piste, babasi arkasindaydi oglunun, destekti ona. Botlariyla kaymaya basladi hemen, cok egleniyordu. Ama o ne! Hopppp birden kayiverdi, dengesini kaybedip,



bacaklar acildi biraz, ama hala dimdik ayakta derken,


bir anda yerde buluverdi kendini. Auch dedi her dustugunde dedigi gibi. (Okulda buyuk abiler ve ablalar oyle diyordu kucuk hatalar yaptiklarinda) kalkmak hic dert degil, yeniden deneyecekti. Ama olmuyor, kalkamiyor...



Oturdu o yuzden dinlendi biraz. Ama denemisti. Kaymisti hatta, tabii dusecekti. Gelecek sefer daha dikkatli olacakti. Bunu biliyordu, hayatta hersey birer tecrube degil miydi??

Bugun Benim Dogumgunum!!!

Pazar, Mart 19, 2006

Hayatimin en guzel hediyesine, Egem'e kavustugumdan beri dunyadaki sansli insanlardan biri oldugumu biliyorum.
Bu guzel hediyem adina gunlerdir beklettigim bir Mim'i cevapliyorum.


Gelincik tarlasinin hamarat kizi Burcu beni ne kadar zaman once sobeledi bilemiyorum. Burcu'cugum kusura bakma, cok ozel bir soru oldugu icin uygun zaman ayarlamak adina bu kadar gecikti cevabim..

Ege hayatimiza 2003 yilinin Eylul ayinda bize surpriz yaparak geldi. Surpriz diyorum cunku 8 hafta once dogdu. O zamanlardan belliymis demek ki diyorum, yerinde iki dakikadan fazla duramamasi:) O gunden beri hayatim o kadar cok degisti ki, maddelere sigdirmak zor olur.. Aklima gelenleri yazmaya calisayim;

- Genelde aldigim kararlarda gunluk yasayan bir insandim eskiden, cok dusunmeden, yarina cikacagimiz belli mi der ve yapardim ne istersem. Bugun attigim her adimda Ege ve onun hayati sozkonusu.

- Uzun uzun saatler kitap okurdum, saatlerce magazalarda kitapcilarda gezer, arkadaslarimla cafelerde uzun sohbetler ederdim. Simdi yaz tatilinde getirdigim kitaplardan bir cogunu bile okuyamadigimi, yeni cikan kitaplardan bir haber oldugumu, arkadaslarimla ancak evde kahve sohbetleri yapabildigimi itiraf etmeliyim.

- Parklarda kuslara, sincaplara byee diyerek el salliyoruz Ege'yle eve giderken. Eskiden parklarin belki yanindan gecerdim. Simdilerde, diger cocuklarin anneleriyle tipik 'Anne muhabbetleri' ne giriyorum. Sizin ki ne kadar? Adi ne? O ne demek?

- Belki de hayatimin en zor tecrubesi; en az 5 saat araliksiz uykunun nasil birsey oldugunu unutmustum bir zamanlar. Simdilerde uyanma durumu genelde olmuyor cok sukur.

- Iki saat gibi kisa bir sure icinde bile bir varligin ozlenebilecegini ogrendim Ege'den sonra.

- Dunyanin en guzel parfumunu her sabah koklama sansina sahibim, Ege'den sonra.

- 'Anne' kelimesinin minik bir agizdan cikmasinin ne kadar yuce ve guzel bir duygu oldugunu artik daha iyi biliyorum.

- Genelde cok titiz bir insan degilimdir, ama duzenliligi severim. Simdilerde evin her yerinde, hic umulmadik yerlerde Ege'ye ait birseyler, oyuncak hatta kaybolup benim bile unuttugum bir mutfak malzememi bulabiliyorum.

- Teletubbies diye isimlendirilen varliklardan habersiz yasayip giderdim, simdi hayat hikayelerini yazabilirim. Ege her aksam beraber seyretmekten o kadar mutlu oluyor ki. Bense, tum replikleri ezbere bildigime sasiyorum.

- Eskiden annemle ya da Turkiye'den gelen telefonlarda uzun uzun konusuruz, laflardik. Simdi tek konumuz Ege ve onun yaptigi muzurluklar..

Kayisili Pankek

Çarşamba, Mart 15, 2006

Yok yok, sayfalari karistirmadim, tarif vermeyecegim. Dalginim, yas da geciyor ama o kadar degil yanii, sayfalarimi henuz karistirmiyorum:)) Olay Ege ve pankeki seklinde gelisecek. Ayrintilar mi?
Buyrun;



Sabah daginikligi, pijamalar ve pankek.. Ama bu pankek ozel bir tarif, kayisi pureli. Ege'min kabizlik sorunu son gunlerde yine gundeme geldi. Erik sularini, kuru meyvalari, kayisi purelerini falan reddeten oglum icin, pureyi pankek olarak verdim. Az once mesela, yani aksam saat 9 gibi, kayisi puresine biraz yogurt karistirdim, ama nafile. Once kokluyor benim cin oglum, sonra tipine bakiyor ve yemiyor. Ne oyunlar yapiyoruz babasiyla, 'aman da aman bu muhallebi ne guzelmis, yok walla ben yiyecegim, babasi sakin sen yeme, ben yiyecegim' diye yaptigim oyunlar tam Oscarlik ama Ege cakiyor tabii davayi. Direk olaydaki yapmacikligin kokusunu aldi ve umursamaz tavirla odasina seyirtti. Universite yillarinda azbucuk yuttugum sahne tozlarina ah ettim sonra..
Pureli yogurt mu, cope gitti tabii.

Ama pankekleri sevdi, yani sevdi dediysem de, bir taneyi lutfen yedi, tabitabii (teletubbies) hatirina....


Ege Makarna Yiyor

Cumartesi, Mart 11, 2006


Evet her cocuk gibi Ege de makarnayi seviyor, ama gecen gun benim oglum haslanmamis, cig makarnayi kesfetti. Verdim eline oynayacak guya, yarisi kullanilmis paket ama agzi lastikli, acamaz yani.. Ama acti ve bir de yemege basladi!!!
Evet dogru duydunuz Ege kuru makarnalari katur, kutur yedi:) Cips gibi birsey sandi gariban. Bizim eve bu tur zararli yiyecekler cok girmediginden, Ege makarnayla idare etti yani.
Bu fotograflari cekeli birkac gun oldu. Gecenlerde yeniden paketi almis eline, benden acmami istiyor, ne diyecegimi sasirdim. Hasladim bol domatesli yaptim hemen ama kurusunu unutturana kadar da akla karayi sectim:))

Park Sonrasi

Perşembe, Mart 09, 2006


Gezmeye gittik, hava soguk tabii. Ama temiz havada 20 dk kadar yuruyus cok iyi geldi:)

Ege'min soguk havadan sonra kizaran yanaklari....

Son Gunlerde...

Pazartesi, Mart 06, 2006



Yeni hallerimiz, tv seyretmeler, yeni cizimler..





Gabigabi

Perşembe, Mart 02, 2006




Yukardaki fotografta, arkadasimin 9 aylik bebeginin ayakkabisinin icinde Ege'nin ayagini goruyorsunuz!
Bizimkinin inadini sormayin, tutturdu giyecegim diye, ayakkabilar da bir guzel, rugan, suslu puslu birsey. Cocuk aklini yitirdi giyemedi diye:)) Bakti olmuyor, atmis zulaya. Oyle bir saklamis ki zor bulduk gabigabilari. (Ege ayakkabiya gabigabi diyor)