Son Maceralarimiz

Pazar, Temmuz 30, 2006



Fotograflarda gordugunuz deniz topu ve simit alindigi gunun aksami patlatildilar. Nasil mi? Ege'm uzerine resim cizerken ucu en ince kalemi sectigi icin, muhtelif yerlerinden delinmisti biz farkettigimizde.
Olsun, benim oglum yari sisik durumdayken de oynar toplariyla:)
Neyse ki ertesi gunu yuvada dogumgunu olan bir cocuk arkadaslari icin hediye getirmis. Ege'ye gelense yeni bir deniz topuydu. Hem bizim aldigimizdan daha guzel.. Favori oyuncaklarimiz toplar su siralar, evde her boyda hemen hemen 7-8 adet top(balon) bulunmakta. Simdi bu yaziyi yazarken 'top' kelimesini her defasinda balon olarak yaziyorum ve ardindan siliyorum cunku Ege once mayon(ballon) diyor onlara, ardindan da top.

"Anne bak, mayon, top"
Iki dil ogrenmenin zorlugu:)



Son gunlerde yaptiklarindan bahsedeyim biraz. Mesela az once beni cok guldurdu.

- Arkadasimin kizi Eda, 18 yasinda cok guzel bir genc kiz. Ege onu cok seviyor. Tv de bir dizi reklaminda oynayan kiz hakikaten Eda'ya cok benziyordu, bizimki kahvalti masasinda 'Edaaa' diye bagirinca farkettim ben de. Dun de evlerinin onunden gecerken ayni nidalar...
- Cikolata reklami bitti diye dun Tv ye bir tokat atti ki sormayin. Ben gulmemek icin zor tuttum kendimi, cunku gulunce kiziyor. Zaten Twix reklami bitmis, cocuk sinirli..
- Iki gundur bilgisayarda solitaire oynuyoruz, yani o eliyle mouse i tutuyor ve benim direktiflerimle hareket ettiriyor, kagitlari tasima isini hemen hemen ogrendi, ama neyi nereye koyacagini bilemiyor. Onu da ogrendi mi tamam demektir. Las vegas bir iki:))



'Arada boyle mahsun mahsun bakarim..'


'Iste kalemimle uzerine resim cizmek istedigim topum.'



'Annemde beni gidiklamayi ne cok seviyormus, oyle diyor babama, kahkalarima bayiliyormus!!'

Babamiza Hediye

Perşembe, Temmuz 27, 2006

Ege'mden yakin cekimler gulucukler.. Babamiza hediye..



Neredeyse bir haftadir babamiz Toronto'da. Biz oglumla basbasayiz. Ege hergun babasini sayikliyor, fotograflarina bakiyor bol bol, her telefon ya da kapi caldiginda 'baba' diye kosmaya basliyor.. Gun icinde biraz dolasarak, bazen havuza giderek, kimi zaman evde hamurdan yaratiklar yaparak, kimi zaman futbol! oynayarak gunu geciriyoruz. Ege genelde surekli ilgi istiyor, yani yanliz basina bir seyle ilgilenmesi ya da uzun sure tv falan seyretmesi imkansiz. Ben ne zaman gozden kaybolsam dakikasinda yanimda bitiyor. Mutfakta oyalanirken ya da ev isi falan yaparken pek ilgilenmiyor, ama ne zaman kitabimi elime almaya calissam ya da bilgisayarin basina gecsem hemen elimden tutup 'gel hadi' diyor ya topunu veriyor oynamak icin ya da beraber yapabilecegimiz seyler sunuyor. Yani benim ondan baska birseyle keyif surmemi istemiyor.. Is yaparken dokunmamasinin sebebi ne olabilir ki:) Sana sadece eglence ben olabilirim!! fikrinde benim yaramaz oglum. O da benim gibi yanlizligi pek sevmiyor, her zaman birileriyle vakit gecirmekten hoslaniyor. Yuva ogretmeni tatilde oldugu icin evde surekli. Agustos ortasinda geri donecek, o zaman dek basbasayiz oglumla, ama babamizi ozluyoruz.....

Nostalji

Cumartesi, Temmuz 22, 2006



Bakin neler buldum yine eski dosyalardan. Aslinda amacim yayinlanmamis bazi fotograflari mail adresime yuklemekti. Cunku makina her an cokebilir. 1 saat kadar once sadece internette gezerken her ne olduysa oldu ve bilgisayar 41 adet trojen buldu:( Bilgisayarla ilgili, sadece onune oturup keyif isini anladigimdan hic bir sey yapamiyorum. Neyseki bulunan virusler dezenfekte edildi.
Hic degilse fotograflari kurtarabilirim umidiyle gectim makina basina. Su an cok bir sorun yok gibi. Bu fotograflari yukleyeyim dedim. Esim de burada olmadigi icin soracak kimse yok.. Sehis disinda oldugundan, bilgisayar cokerse o gelene kadar beklemek zorundayim:(

Sizleri Ege'min eski fotograflariyla basbasa birakabilirim uzun bir sure....
Gorusmek uzere..



Hafta Sonumuz

Çarşamba, Temmuz 19, 2006




Bir onceki yazimda da bahsettigim gibi hafta sonu Toronto'ya gittik. Ilk gun sehir icinde gezinti ve ardidan Niagara Selalesi. Selale icin omrumde gordugum en muhtesem yer diyebilirim.. Sizler icin bol bol fotograf yayinladim 'Fotograflar' bolumunde..
En heyecan verici sey ise tekneyle suyun dokuldugu yere yaklasmakti. Saganak yagmur gibi akan sularin altinda aldigim fotograflarin cogunda su damlaciklari goze carpiyor. Oyle ki gunes isigindan ve buhardan hemen hemen tum fotograflarda ne cektigimi bilemeden bastim deklansore. Buna ragmen guzel goruntuler alabildigime cok memnunum.. Fotograflari gormek icin buraya bakabilirsiniz.


Kitaplarimiz

Salı, Temmuz 18, 2006

Dosyada bekleyen fotograflar o kadar cok birikti ki. Gecen hafta sonu Cuma sabahindan baslayan surpriz bir tatile ciktik, Toronto'ya gittik. Muhtesem ve cok sicak 3 gun sonunda evimizdeyiz. Kitaplarla ilgili yazimi gecen hafta bir bosluk bulup yazamadim bile.
Fotograflar icinde olmasa da Toronto'da Esra teyze ve Alperen kardesten iki kitap daha hediye geldi ogluma. Nasil bir mutluluk gormelisiniz:))
Cok tesekkurler Esra'cigim ve yakisikli, Alperen'im..

Ve iste fotograflarimiz;



Ege'nin su gunlerdeki favorilerinden biri kitaplari:) Beni en cok sevindiren seyler yani. Cocuklarin kitap okuma aliskanligini cocukluktan kazanmalari cok onemli.
Ben de, daha okula bile gitmeden, annemin surekli kitap okudugunu hatirlarim, okula baslayinca onun gibi oturup karistirirdim sayfalari, okuyabildigim kadariyla. Okula baslayinca sinif kitapligindaki kitaplari yari yil bitmeden okudugumu hatirlarim. Her ne kadar bu is simdilerde benim icin luks olsa da..
Ege, daha cok resimlerle ilgileniyor, onlari tasvir etmeye calisiyor. Hayal gucunu kullaniyor.


Kitaplarin yani sira Monster ve Nemo filmlerini unutmamak gerek. Monster'i gunde 1-2 kere izliyoruz:) ben dahil yani..
Gecenlerde bir arkadasima Monster'i anlatmaya calisiyordu, yarim yamalak, anlasilamayan kelimeler ve agizdan cikan aslan gibi kukreme sesleri esliginde, guzel bir tiyatro sergiledi benim oglum. Ama izleyenlere ben daha sonra izah etmek zorunda kaldim, o baska:))

Uykuda

Pazartesi, Temmuz 10, 2006

Ege'm ogle uykusunda:)




Ege Hamur Oynuyor!

Çarşamba, Temmuz 05, 2006



Uzun suredir sayfaya pek birsey ekleyemiyorum. Biraz yogunluk, biraz canimin istememesi, sicakllar falan derken vakit geciyor.. Ege dun itibariyle yeni yuvasina basladi. Simdilik cok iyi gidiyoruz. Ama ay ortasinda ogretmen tatile cikacagi icin yeniden evde olacagiz 1 ay sureyle. Yani yaz gunlerini birlikte geirecegiz her ne kadar okula baslamis olsak da.







Hamur su siralar en cok sevdigi oyunlardan biri. Evde hazirladigim hamuru aciyor, kesiyor, balik sekilleri veriyor, yildizlar yapiyor. En sevdigi Nemo yapmak yani balik kalbini kullanmak. Sekli rengi ne olursa olsun yuzen hersey Nemo Ege icin:))
Aski o kadar buyuk ki cantasinda bile Nemo'nun resmi var..