Kalem, En Büyük Merakım

Pazartesi, Mayıs 30, 2005


Birçok çocuk gibi kaleme çok meraklı benim Ege'm.
Nerede bir kalem görse illa alır, bakar, inceler hatta fotoğrafta görüldüğü gibi yer. Yıkanınca çıkan, non-toxic kalemleri aldık ama en çok bizim kullandğımız kalmeler favorisi. Yani bizim elimizde ne varsa o daha kıymetli.

Öğle uykusu öncesi karyolasında oyunlarını yapıyor bana.. Elinden kalemi alınca da alttaki gibi şımarıyor...

Davet 4

Pazar, Mayıs 29, 2005

Merhaba Sevgili Arkadaşlar..

Biliyorsunuz yolculuğuma iki gün kaldı. Son hazırlıklar, koşturmalar devam ediyor. Buluşmamızla ilgili son gelişmeleri aktaracağım bu yazıda..

Sanırım görüşler çoğunluk olarak Çengelköy Çınaraltı Kahvesi'nde ağırlık kazandı. Sabah saatlerinde bir buluşma olursa, hem kahvaltı gibi olur diyoruz hem de trafik ve park sorunu çok yaşanmaz. Arzu eden arkadaşlar kendi hazırladıkları ikramlikları getirmeleri fikri için çok konuşulmadı, ama bu kahvenin o yönde bir sıkıntısı yok. İstediğiniz şeyleri getirip oradan alacağınız içecekle yiyebiliyorsunuz. Ya da basit ızgara balık ve sandviç çeşitleri zaten var. Benim görüşüm bizlerin hazırlayıp getirmesi yönünde, bilmem siz dostlar ne düşünürsünüz?

Tarih için 3 ya da 10 Temmuz diyoruz.

Mesajlarınızı buradan ya da sağda 'Bana Ulaşın' yazısına tıklyarak ulaştırabilirsiniz. O tarihe kadar cok kere yazışabiliriz sanıyorum. En azından burada yayınlayacak tariflerimin çok olacağını düşünüyorum:)) Becerikli akrabalarım sayesinde tabi.. Ben tatildeyim:) Sadece fotoğraf çekip burada yayınlmayı düşünüyorum. Nasıl iyi fikir değil mi??

Hepinize güzel pazarlar ve mutlu, güneşli bir yeni hafta diliyorum....
Sağlıcakla.............

Ege ve Tarhana- Müthiş İkili

Cumartesi, Mayıs 28, 2005



Geçen gün ben mutfakta uğraşırken bir ara Ege'nin sesi kesildi. En son yanıma gelip kileri karıştırmıştı. Çocukların sesi kesildiği zaman her zamanki gibi bir sorun var demektir, kesin yapılmaması gereken bir şey yapıyorlardır. Ben de en başta plastik sesleri falan duydum, bir geldim ki, bizimki koridora kurulmuş açmış guzelim tarhana kavanozunun kapağını ve yerlere saçmış.





Kumsalda kum oynayan çocuklar misali elleriyle havalara saçıp saçıp oynuyor. Heryer tarhana, ne yapacağımı şaşırdım.. Bir de acı üstelik. Benim bile gözlerim yandı. Minik beyimizde tık yok. Anlaşılan mutluluğu o kadar çok ki, sadece gözlerini kırpıştıra kırpıştıra oyununa devam etmek istiyordu.



Ellerini ve yüzünü yıkarken bir o kadar direndi. Tabi ardından yarım saat temizleme işi bana kaldı yadigar..

Davet

Çarşamba, Mayıs 25, 2005

Merhaba Sevgili Arkadaslar.....

Buluşma yeri ile ilgili şu ana kadar 3 tane öneri geldi bana.. Bunları size bu mesajla bildirmek istedim..

Fenerbahçe- Eski piramitin oldugu yerdeki acık büfe pastane (Romantica)
İTÜ tesisleri (brunch)
Çengelköy- Çınaraltı kahvesi (buraya kendi yaptıklarımızı getirip orada yeme sansımız var)

Tarih olarak TEMMUZ 3 pazar günü birçok arkadaşımıza uyuyor, özellikle hafta sonu oldugu için..

Görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.....................

Montreal Gezimizde Ege'nin Halleri..

Pazar, Mayıs 22, 2005

Hava neredeyse kıs gibi serindi bugun. Biraz alısveris biraz gezme derken, bayagı bir oyalandık sokaklarda. Arabadan pek inemedigimiz icin, Ege bu isden hic memnun kalmadı.

İste bu gunden fotograflarımız.









Kimi zaman agladı uzun uzun neden dısarı cıkmıyoruz diye.. Kimi zaman simardi, garip pozlara girdi..


Anne ve babası alısveris yaparken o Fani Abisiyle arabada bekledi. ( Daha sonra yeniden Ege'yi koltuguna oturtmak dunyanın en zor islerinden biri cunku)


Kimi zaman da sütü kalmadığı için böyle hüzünlendi:)))))

Ciplak Vatandas

Perşembe, Mayıs 19, 2005


................

Somon Canavari

Pazartesi, Mayıs 16, 2005



Ege artik buyudu ve kendi basina yemek yiyebiliyor..
Desem de inanmayin.. Ama en sevdigi sey, catal ve kasigi kullanmak.. Bir edalar takiniyor yerken, sormayin..

En sevdigi yiyecek olan somon baligini minik parcalara bolerek tabaga koydum ve verdim eline kasigi:))

Doke, saca yedik.. Arada elimizi yumruk yapip himmm demeyi ihmal etmedik..

Arada agzimiza sigmayanlari, kasiktan dusenleri elimizle aldik..



Yani anlayacaginiz Ege sanirim buyuyor..
Sanki daha dun dogdu gibi oysa..
Zaman geciyor hizla. Ama Ege ile gecen zaman cok guzel oldugu icin ben anlamiyorum ne kadar hizli gectigini..

Banyo Sefasi

Cuma, Mayıs 13, 2005


Banyo sefasi

Inatci Ege'm

Perşembe, Mayıs 12, 2005



Annesine poz vermek istemeyen inatci Oglum Ege...
Son gunlerde kameraya poz vermemek icin direniyor, benim minik yaramazim. Bende onu hangi halde yakaladiysam, o sekilde goruntulemeye calisiyorum.

Gece yatmadan once ki son hallerimiz..

------------ ---------------- -------------------
Sabah ben burada vakit gecirirken icerden Ege beyin klasik cigliklari geliyor. Yani su anlama gelen cigliklar; 'basima bir dert aldim ve ondan kurtulamiyorum, canim yanmiyoir ama biran once gelip beni kurtarin:))' Bir gittim ki, eline almis bulgur kabini ve herzaman yaptigi gibi elini, yani kolunu sokmus iceri ve kolu sikismis tabii, cikaramiyor:)) Yanina gittim ama biraz gec kaldigim icin o kapla o kadar butunlesmisti ki, beni umuruna bile takmadi. Bilgisayar basinda bosalan yerimi memnuniyetle doldurup gordugunuz gibi keyfine bakti:))))


Park Vurgunu

Salı, Mayıs 10, 2005


Ege`nin sabahki park turumuzdan sonraki hali..
Bir saat kadar kaydirak ve diger yasitlari ile yaptiklari aktif spor cesitlerinden sonra, hizini alamayip amerikan futbolu oynayan liseli genclerin arasina dalma girisimi sonucu Ege`nin aldigi uyku pozisyonu.. Hani hamam vurgunu derler yaa aynen oyle. Bu da park vurgunu..

Bu arada burasi yaz gunu gibi sicak. Millet yazliklari, sortlari giymis bile. Bende sandaletlerimi cikardim ama hala tedbiri elden birakmiyorum, hele de 3 hafta once gecirdigimiz gripden sonra.

Sizlerede bollllll gunesli, mutlu, hareketli gunler diliyorum.....

Anneler Gununuz Kutlu Olsun

Cumartesi, Mayıs 07, 2005


Bugun Anneler Gunu.. Anne olmanin ne demek oldugunu 1,5 yildir biliyorum. Ama anneligi annemden cok uzaklarda tatdim. Annenin yerini kimsenin, hicbirseyin tutmayacagini o zaman daha iyi anladim.

Buraya ilk geldigimde kabullenememistim bu ayriligi. Cok isyan etmistim. Ama hayat devam ediyor. Insanoglu yasamak icin alismak zorunda, yoksa hayat nasil devam etsin. Gunler geciyor, alisiyorsun. Yadsimiyorsun bir zaman sonra.. Bir sure sonra, telefonda konusurken bogazin daha az dugumleniyor.. Ama bayramlar olunca, anneler, babalar gunu olunca cok zor oluyor. Yanliz basina gecmiyor.. Ben ne yazikki yarinda annemden ayri dorduncu anneler gununu gecirecegim. Belki tek tesellim Ege`nin varligi olacak..

Ben iki anneminde anneler gununu yurekden kutluyor ve ellerinizden opuyor, size simsiki sariliyorum. Bu guller sizler ve tum anneler icin....................

Tarzan


Soyundukdan sonra giyinmek icin bayagi bir ugrasiyoruz. Bende dun mesela gunes cama vurmusken, biraktim gezsin biraz. Sirtini dayadi gunese yani balkon camina. Balkon esiginde oturmayi cok seviyor:)) Sirti sicacik olmustu bes dakika icinde..
Yaz gelsede biran once doya doya gunesin tadini cikarsak artik....

Banane banane....

Perşembe, Mayıs 05, 2005



Banane poz vermiycem iste....

Gezmeye Gidiyoruz...

Çarşamba, Mayıs 04, 2005



Biz gezmeye gidiyoruz.. Byeee:))))
Parka gitmeyi cokk seviyoruz biz.. Kapida sabirsizlikdan nasil el salladigini bile bilmiyor bana.. Ama mahsun mahsun bakmayida ihmal etmiyor hani, neden hala gitmiyoruz der gibi.....

Uyusunda Buyusun Ninni..

Salı, Mayıs 03, 2005


Bu siralar Ege`nin hep uyurken aldigim fotograflarini ekliyorum..
Bebekken bu sekilde yatmayi cok severdi ama ben korkardim. Bizi hastanede cok uyarmislardi mutlaka sirt ustu yatacak diye. Bebek olumlerinin sebeblerinden biride buymus.. Cocuk yuzustu yataken kusmasi falan gibi durumlarda nefessiz kalip bogulbiliyormus. Allah korusun.. Ne kotu seyler.. Bunlari aklima bile getirmek istemiyorum. Ama bu tur riskleri aklimizin bir kosesinde tutup tedbiri elden asla birakmamak gerek....

Ege ve Bilgisayar

Pazar, Mayıs 01, 2005


`Su makinayi hazir bos bulmusken biraz kurcalayayim..`



Ege her cocuk gibi cok merakli. Ona tahsis ettigimiz klavye ve mouse a ragmen, gercekleriyle oynamak istiyor. Tabi o da hakli. Kendisininkiler birsey yapmiyor ama bunlar calisiyor. O da biliyor yani hangisinin ise yaradigini.



Elinede gectimi, mouse un yukari-asagi tusuyla oynayip duruyor Ekrandaki degisikligide iste boyle seyrediyor..